KTH Systems Engineering 2024


Den här kursen varvar föreläsningar, seminarier och övningar. Dessa aktiviteter ska stötta studenterna i projektet. Projekten varierar varje år. I år ska de utgå från ett tågkoncept och uppdatera det till att bli ett autonomt/förarlöst tåg och gå på den nya underjordiska tunnelbanelinjen ut till Älvsjö. Vi utgår från SLs anbud och C30s kravspec. för att få det så verkligt vi kan. Totalt är de ca 60 studenter och de delas in i 12 grupper. Varje grupp har ansvar för sitt delsystem, t ex bromssystemet, framdrivningen, dörrarna, inredningen. En från varje grupp är med i en övergripande grupp som kallas System Integration Group. Studenterna får stöttning i form av en stage-gate-process, se bild, och workshops där lärare medverkar och delvis styr vad som ska göras, men annars får grupperna lite handledning idag. Det jag önskar från industrihandledare är följande:

 

  1. Vara med på Gate 0 (helst på plats men online funkar) då projektgrupperna har formats och projektet presenteras, en slags kick-off. Då får ni träffa gruppen om ni är på plats på KTH.
  2. Träffa studenterna i samband med några gater längs vägen, på plats eller online. Totalt har vi 7 gater (0, 1, 2, 3, 4, 5, 6). Gate 6 är slutredovisning. Men det räcker att ni ses i samband med tre gater. Till exempel inför Gate 1 (13/2) och Gate 3 (26/3)och Gate 4 (16/4) eller Gate 5 (8/5). Ni får ju gärna vara med på slutredovisningen på Gate 6 den 17 maj, men då blir det mer sk ”summative feedback” och inte ”formative feedback”.
  3. Ni behöver inte vara experter på systemet, men ni kan ställa frågor som hjälper deras förståelse för SE.

 

Detaljer

Var  KTH Maskinkonstruktion
Aktivitet startar  tis 16 jan 2024 (v. 3)
Aktivitet slutar  fre 17 maj 2024 (v. 20)
Kostnad
  • 0,00 kr
Status  Öppen med förtur Saknar inställning!
Bokning
  • Öppnar med förtur sön 7 jan 2024 @ 20:16 (v. 1)
Platser 40st
Platser kvar  26 st

Logga in på ditt konto för att anmäla dig till den här aktiviteten

Logga in på ditt medlemskonto
Glömt lösenordet? Skapa konto

Deltagare/Medlem

1 Kanika Garg
2 Richard af Klint
3 Magnus Grönkvist
4 Jakob Carlén
5 Eskil Bendz
6 Enrico Puglisi
7 Ulf Skytte af Sätra
8 David Lindgren
9 Stefan Stille
10 Ekhiotz Jon Vergara
11 Ulf Gerhardsson
12 Mathias Arvidsson
 Den här gruppen har även 2 deltagare som valt att vara anonyma.